Anneli Jäätteenmäki Kestävyys testattu

Lunasta lupaukset, Antti Rinne!

Sosiaalidemokraatit saivat uuden puheenjohtajan. Onnea Antti Rinteelle. Nyt onkin aika käydä töihin lapsiperheiden puolesta. Tästä on hyvä muistuttaa juuri tänään äitienpäivänä.

Antti Rinteellä on mainio tilaisuus lunastaa lupaus siitä, että hallituksen lapsilisien leikkauspäätös muutetaan. Tähän tarjoutuu mahdollisuus, kun hallituspuolueet käyvät kohta minihallitusneuvottelut.

Rinne sanoi huhtikuussa, että lapsilisäpäätöstä tulisi muuttaa niin, etteivät pienituloiset ja yksinhuoltajaperheet kärsisi niin paljon. SDP:n pj-kampanjaa tuolloin käynyt Rinne esitti leikkauspäätöksen korjaamiseksi joko kompensaatiota tai sen painopisteiden muuttamista.

On aika lunastaa lupaukset, Antti Rinne!

Hallituksen päätös lapsilisien leikkaamisesta oli epäoikeudenmukainen ja kohtuuton useimmille lapsiperheille.

Suomessa oli tilastojen mukaan köyhiä lapsiperheitä muutama vuosi sitten hieman yli 150 000. Määrä tuskin on vähentynyt.

Tänäkin keväänä on käyty yt-neuvotteluja, joiden seurauksena tuhansia ihmisiä on lomautettu tai irtisanottu. Moni pienen lapsen äiti tai isä on saanut lähtöpassit. Ja sitten tulisi vielä lapsilisien leikkaus päälle.

On ymmärrettävää, että valtion on tasapainotettava talouttaan. Säästöjä ei pidä kuitenkaan tehdä lapsiperheiden kustannuksella.

Lapsilisien leikkauksien sijaan hallitus voi perua esimerkiksi oppivelvollisuusiän korottamisen yhdellä vuodella.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat